Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive afløst af den nye uddannelse.

Politi

SINE-radioer bliver markant dyrere i 2025

Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Brandvæsen

Røgalarmer: Nordjyderne er mere brandsikre end københavnerne

Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.

  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.
  • Politi
    En eftermiddag op til påske blev en 51-årig mand fra Vestsjælland anholdt på motorvejen ved Holbæk. Det skete efter at han havde anvendt et blåt blink på sin bil, en Rød Dacia Logan personbil. Manden er nu blevet sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, men politiet mener, at der kan have været flere episoder – så nu efterlyser de
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Præhospital
    Siden 2016 har Region Syddanmark officielt haft 13 paramedicinerambulancer. Men antallet af paramedicinere er i mellemtiden steget kraftigt, så der er nu 273 i regionen. Derfor er det i praksis langt flere ambulancer end de 13, som bemandes med paramedicinere. Regionen ønsker derfor at ændre modellen, således at det ikke længere kun er de 13 ambulancer, der defineres som paramedicinerambulancer.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil bliver placeret i Hundested. Med indsættelsen af den nye akutbil har regionen i alt seks akutbiler, der både rykker ud til akutte hændelser og fungerer som præhospital visitationsenhed (PHV) ved ikke-akutte hændelser. Hornbæk og Hundested var i spil som base til akutbilen, men Hundested vælges ud fra et hensyn til, at der er høje responstider og langt til nærmeste ambulancestation.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Maps
Brandvæsen

Nyt brandmuseum på Frederiksberg

Torsdag fik Frederiksberg sit eget brandmuseum i form af en nyindrettet museumsremise på Frederiksberg brandstation. I den nye museumsremise viser Frederiksberg Brandvæsen, hvordan en brandstation var indrettet i perioden fra omkring 1890 til 1920. Perlen i samlingen er Frederiksbergs dampsprøjte fra 1902, der er blevet sat blot i stand, men museet omfatter også andet materiel, udstyr og uniformer.

Brandvæsen

Debat: Betalingen til deltidsbrandfolk er urimeligt lav

Landets deltidsbrandfolk står til rådighed året rundt, men grundlønnen, vagtbetalingen og øvelsesbetalingen ligger på et alt for lavt niveau hos både de kommunale beredskaber og Falck. Det bør der gøres noget ved, næste gang der skal forhandles overenskomst. Det skriver Lars Juul, der er tillidsrepræsentant ved brandstationen i Slagelse, i dette debatindlæg.

Brandvæsen

Brandfolk laver liste over kræftdøde kollegaer

På under 10 dage har brandfolk i Københavns Brandvæsen ved hjælp af henvendelser fra kolleger og egen research fundet frem til, at mindst 75 brandfolk er døde af kræft i perioden 1990-2012. “Jeg er rystet. Jeg havde troede, at tallet ville være mindre. Jeg er ked af det”, siger arbejdsmiljørepræsentant Henning Dons fra Københavns Brandvæsen, der har været med til at lave optællingen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Lovforslag om autorisation af ambulancebehandlere vedtaget

Folketinget har med stort flertal vedtaget lovforslaget om autorisation af ambulancebehandlere og registrering af ambulancebehandlere med særlig kompetence (paramedicinere). Lovforslaget blev i dag 3. behandlet i Folketingssalen, og det blev vedtaget med stemmerne 96 for og 9 imod. Alene Enhedslisten stemte imod lovforslaget, men det var begrundet i utilfredshed med andre dele af forslaget.

Præhospital

Også i orden at kalde paramedicinere for specialuddannede Falck-reddere

For nogle uger siden afgjorde Radio- og TV-nævnet, at der ikke er tale om skjult reklame, hvis medierne kalder en ambulanceredder fra en kommunal ambulancetjeneste for en Falck-redder. Nu har nævnet så behandlet endnu en klage fra samme borger, der denne gang havde klaget over, at en lokal TV-station beskrev paramedicinere som specialuddannede Falck-reddere. Men heller ikke det er et problem, fastslår nævnet, der ikke mener, at beskrivelsen er en uberettiget fremhævelse af Falck.

Præhospital

Roskilde Brandvæsen risikerer at miste ambulancekørslen

Når de nuværende ambulancekontrakter i Region Sjælland udløber, så risikerer Roskilde Brandvæsen at miste sin ambulancekørsel. Regionen overvejer nemlig at hjemtage ambulancekørslen i det område, som Roskilde Brandvæsen i dag dækker. En hjemtagning vil i givet fald ske for at undgå, at Falck i den kommende udbudsrunde giver et billigere bud end Roskilde Brandvæsen og dermed reelt får monopol på ambulancekørslen i Region Sjælland.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Nye tiltag skal sikre, at REKO kan fortsætte driften

Økonomien er presset hos redningskorpset REKO på Djursland, der indgår i Redning Danmark. Selskabets fortsatte drift er betinget af, at en række tiltag, som REKO har iværksat, har den forventede effekt. Initiativerne omfatter yderligere kapitaltilførsel samt selskabets pengebinding, indtjening og omkostningsgrundlag.

Autohjælp

Forsvaret sender fire-årig autohjælpskontrakt i udbud

En af de større autohjælpskontrakter i Danmark er nu sendt i udbud. Det er Forsvaret, som ønsker at indgå en fire-årig kontrakt på autohjælp til Forsvarets køretøjer i Danmark og resten af Europa. Den kommende leverandør skal kunne tilbyde autohjælp til alle hjulkøretøjer med en brutto køretøjsvægt på op til 110.000 kg.

Autohjælp

Nyt autohjælpsfirma udvider ejerkredsen i nordjysk selskab

Autohjælpsfirmaet Assist24, der kort før jul overtog størstedelen af Redning Danmark og fire jyske autohjælpsstationer, har nu udvidet ejerkredsen i det selskab, som skal stå for Assist24’s aktiviteter i Nordjylland. Ny medejer bliver Naree Henriksen, som tidligere har stået bag tre konkursramte autohjælpsfirmaer i Aalborg og Aars.

Fra arkivet – Politi

Politi

Rigspolitiet sender driften af 21 it-systemer i udbud

Rigspolitiet har nu indledt udbuddet af en større kontrakt, som omfatter drift, vedligeholdelse, support samt videreudvikling af 21 it-systemer hos politiet. Porteføljen består af en række samfundskritiske it-systemer, herunder Kriminalregisteret, men der er samtidig tale om en kompleks opgave, for en del af systemerne kan dateres tilbage til 1980‘erne og starten af 1990‘erne.

Politi

Mangler oplysninger om kantpæle og kilometersten

Den meget omtalte færdselsulykke ved Fredericia, hvor der var store problemer med at stedfæste ulykkesstedet, har afsløret mangler i alarmcentralernes computersystemer – mangler, som gør det vanskeligt at stedfæste færdsels- og togulykker. Et af de første alarmopkald om ulykken ved Fredericia kom fra en lastbilschauffør, som kunne fortælle alarmcentral i Esbjerg ved hvilken kantpæl ulykken var sket.

Politi

Politiet dømt for forskelsbehandling af 112-operatør

Der var tale om forskelsbehandling på grund af handicap, da politiet gav en mangeårig alarmoperatør afslag på hans ansøgning om at arbejde på en af politiets to nye alarmcentraler. Det konkluderer Ligebehandlingsnævnet, der har dømt Rigspolitiet til at betale en erstatning på 25.000 kr. til den afviste alarmoperatør.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook